default_mobilelogo

Stofwisseltour 2019

In de aanloop naar de Stofwisseltour 2019 mochten we dankzij enkele anonieme sponsoren twee hele gave acties op touw zetten. Van een firma die kleurpotloden en stiften maakt, kregen we 500 pakken kleurstiften cadeau voor dit goede doel. Met onze vaste drukwerksponsor gaven we die een eigen Bart & Tijn-cartoon en gingen ermee de markt op. Alsof we nieuwe haringen gratis uitdeelden verdwenen ze als sneeuw voor de zon en met een 'tientje voor het goede doel' gaven we de donatie voor de stofwisseltour vanaf de prille start meteen een boost!

Niet veel later kregen we van de firma A. Noniem de uitdaging om van geld, geld te maken. Zij wilden niet zomaar iets doneren, maar een rekening betalen als wij van dat geld, meer geld wisten te maken. De creatievelingen in ons team kwamen al snel met een mega-gaaf idee: 700 sporthanddoeken aanschaffen in de paarse kleur van Stofwisselkracht/Stofwisseltour, het logo erop laten borduren en alle deelnemende teams mogen die verkopen, mist de opbrengst naar de Stofwisseltoer ging. Zo bereikten we landelijke dekking met deze actie en we waren dan ook vlotjes door de voorraad heen, en de Stofwisseltour mocht weer rekenen op 700 x 'een tientje'.
 
  

Onze tour vertrok opnieuw bij de Mytylschool, waar alle kinderen hun best hadden gedaan en we twee rondjes op het schoolplein onder vlaggenbogen door moesten fietsen voor we mochten vertrekken. De politie had geen auto's of motoren met zwaailichten beschikbaar, maar twee agenten op een mountainbike en wat is er leuker om dan op de weg naar de stadsgrenzen de gemiddelde snelheid even wat op te schroeven :-) .

Het was die dag werkelijk prachtig weer en we hadden een nieuwe route naar Gorinchem uitgestippeld die via Bleskensgraaf liep, waar we tussen de middag genoten hebben van een heerlijke lunch. De tocht voerde richting Schoonhoven, waar we na met het pondje overgestoken te zijn met de wind vol in de rug onze weg richting Zeist vervolgden. Zonder problemen aangekomen in Zeist, waar Lokaal Victoria en hotel De Ruwenberg vorig jaar ervaring met ons hadden opgedaan en het opnieuw avonden werden om nooit te vergeten.

Op zaterdagochtend aan het ontbijt leek het team wel op Meditatiegroep de Stille Genieters, maar de drank van de vorige avond zal daar debet aan geweest zijn. Misschien hier en daar ook wel wat angst voor de geplande 174 kilometer die in de routeboeken vermeld stond. Om 11:00 kregen we ons startschot en reden we met de nodige support van het EDCR Bart & Tijn promotieteam vrij vlotjes richting Wageningen. Prachtig weer en als meevaller een klein voutje in het routeboek zorgde dat de route 20 Km korter bleek te zijn. 's-Middags op de tweede stop in Cuijck ontzettend veel publiek en supporters en wat een gezelligheid met al die live muziek! Ook de laatste route richting Sint Michielsgestel verliep zonder problemen en door een aantal bikkels in ons team die voor de eerste keer dergelijke afstanden gingen rijden, werden persoonlijke records verbroken!

Na opnieuw een indrukwekkende ceremonie op zondagochtend schotelde San ons op de route richting Gorinchem/Rotterdam een aantal nieuwe trajecten voor, waar het schitterend fietsen en genieten was en betoverende plaatsjes opleverde: 

Door andere verplichtingen was ons team ietsje uitgedund en onderling spraken we af dat we de snelheid wat op gingen voeren. Met dik 35 in t uur van Sint Michielsgestel naar Rotterdam, met als beloning dat we daar wat langer mochten wachten om richting de Alphen en Amsterdam te vertrekken. Het was warm en met die hitte werd het bikkelen op de laatste van de totaal 163 kilometer die dag. Maar als je heel in de verte de Arena aan de horizon ziet verschijnen lijkt alle hitte en vermoeidheid in één klap verdwenen en is er maar 1 ding belangrijk: Finishen, want was is een dagje afzien nou kijkend naar al die kinderen die elke dag moeten strijden voor wat ze waard zijn en lijden.Een fantastische ontvangst bij de finish. We did it again boys: 430 kilometer in 3 dagen met als bonus de week erna een lichaam dat helemaal onder de uitslag van de processierupsen staat, maar een heel goed en trots gevoel om hieraan bij te mogen dragen!

Sponsoren en vrienden van Bart & Tijn:

 

Ook sponsor of vriend van Bart & Tijn worden? Neem gerust contact met ons op! wink