default_mobilelogo

Stofwisseltour

Jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting Stofwisselkracht is de stofwisseltour. Net als alle voedingsstoffen die wij eten en drinken een weg afleggen door ons lichaam en in onze cellen van stof wisselen, leggen de deelnemers van de stofwisseltour een route af en wisselen zij op de zogenaamde stofwisselpunten van stof. Denk hierbij aan het bekende natje en droogje, maar het is ook de gelegenheid om met andere teams te praten, bij te praten met vrienden die je tijdens de tour treft of samen plannen te smeden voor het gezamenlijke doel: Aandacht voor stofwisselingsziekten!

Start, route en stofwisselpunten

In het weekend van de Stofwisseltour staat de vrijdag in het teken van de route naar Zeist, waar op zaterdag de start plaats gaat vinden. Veel teams maken van de gelegenheid gebruik om op die vrijdag - of soms al eerder - er nog een laatste trainingsrit tegenaan te gooien en stappen op de fiets naar de omgeving van Zeist. De Route van de Stofwisseltour vertrekt na de start naar Wageningen (eerste stop), waarna koers word gezet naar Cuijck (tweede stop) om de dag te eindigen in Sint Michielsgestel.Zondagochtend staan met de hele organisatie en alle deelnemers stil bij de patiëntjes waar we het allemaal voor doen en tonen we ons respect voor alle kinderen die we afgelopen jaar verloren zijn. In een ceremonie speciaal voor deze kinderen, mogen de ouders van deze kinderen een duif loslaten om naar huis te vliegen. Elk jaar weer een heel verdrietig maar bijzonder en aangrijpend moment waarin pijnlijk duidelijk word dat de strijd nog niet gestreden is. Na de ceremonie, vertrekken de teams om beurten voor de etappe van die dag die richting Gorinchem leidt waar de eerst stop van die dag gepland is. Vanuit Gorinchem leidt de route door het prachtige groene hart naar Alphen, waarna de laatste etappe richting de finish vlakbij bij de Amsterdam-Arena. Aan de finish worden de teams na hun monstertocht vanzelfsprekend groots binnengehaald! De route lijkt 'willekeurig' gekozen, maar voert langs Academische ziekenhuizen in Nederland die onderzoeken uitvoeren naar stofwisselingsziekten.


Gezamenlijke pastamaaltijd, bekendmaking opbrengst en afsluiting

Na de finish blijft het altijd nog lang gezellig en blijven veel teams langer in Amsterdam voor de gezamenlijke pastamaaltijd, waar ook een moment is voor een eerste korte terugblik en de bekendmaking van de opbrengst. Dankzij de inzet van veel deelnemers, sponsoren en iedereen die meedoet met alle acties die de teams organiseren om geld in te zamelen, geeft het veel voldoening dat we de donaties waarmee onderzoeken gefinancierd kunnen worden zien stijgen en de organisatie en deelnemende teams energie om deel te blijven nemen aan dit enorm leuke en goed georganiseerde evenement.

Team Bart en Tijn willen hun ervaringen met de stofwisseltour-edities van de afgelopen jaren graag delen.

Sponsoren en vrienden van Bart & Tijn:

 

Ook sponsor of vriend van Bart & Tijn worden? Neem gerust contact met ons op! wink