default_mobilelogo

Stofwisseltour 2018

Onze eerste stofwisseltour startte bij de Mytylschool waar Bart en Tijn toen nog naar school gingen. We hadden veel media-aandacht gegenereerd en er waren heel veel mensen die kant op gekomen om ons uit te zwaaien. De directeur van de school had die dag de eerste verrassing voor het team in petto door het bedrag wat in de donatie-pot op de balie van de school zat te verdubbelen, waardoor we met bijna € 800,= extra aan donaties gingen vertrekken. Maar niet voordat Team Bart en Tijn nogmaals aan Marcus, Judith, Bram, Bart en Tijn lieten weten dat we hen steunen, door een speciaal voor Bart en Tijn gemaakte cartoon en gedichtje ingelijst te overhandigen. De cartoon en het gedicht wat de startpagina van onze website is geworden.Daarna werd het tijd om op de fiets te stappen en met een politie-escorte inclusief zwaailichten over de openbare wegen de stad uitgeleid te worden. Het weer was ons die dag niet heel erg gunstig gezind en met frisse tegenwind en regen waren we blij dat we in Gorinchem even bij een lokale bouwmarkt mochten schuilen. Vochtig maar zonder noemenswaardige problemen werd eind van de middag na ongeveer 120 Km Zeist bereikt, waar we die avond van een heerlijk diner genoten bij Lokaal Victoria. Het was al donker toen het team zich weer bij Hotel Woudschoten meldde en daar bleef het nog lang Brabants gezellig.

Op zaterdag stond bijna iedereen op tijd aan het vertrek naar de start van de Stofwisseltour en daardoor was er al genoeg hilariteit nog voor we überhaupt vertrokken waren. Het was een prachtige dag en de routes voerden ons op de hele route langs mooie plaatsen. In de bossen werden wij volledig verrast door een heleboel collega's van Marcus, die ons namens zijn baas en onze hoofdsponsor EDCR kwamen aanmoedigen. Geen konijn, hert of zwijn durfde zich de week erna uit schuilplaats te vertonen, maar wat was dat een mooi gebaar! Ook op de stofwisselpunten steevast familie of bekenden die de reis hadden ondernomen om het team te steunen en een prima verzorging voor de sporters qua eten, drinken en - indien nodig-  de stram wordende kuiten te masseren. Tegen het eind van de middag kwam Sint-Michielsgestel in zicht en waagde een enkeling uit het team zich aan een eindsprintje, al zat er op dat moment na ongeveer 150 Km geen wereldrecord meer in de kuiten. Bij hotel De Ruwenberg kon iedereen genieten van een welverdiend biertje en een heerlijk warme douche om daarna aan te schuiven aan de pasta-maaltijd om de opgebrande energie weer op peil te brengen voor de koninginnenrit van zondag!

Op zondagochtend de ceremonie............natuurlijk was hij aangekondigd, maar toch. Wat aangrijpend, wat intens verdrietig maar tegelijk ook zo mooi en respectvol. Veel van de aanwezigen droegen die ochtend hun zonnebril en dat terwijl de zon zo 's morgens vroeg nog niet heel fel scheen. Kippenvel, een eer om bij aanwezig te mogen zijn. Compleet onder de indruk stapte het team weer op de fiets op de weg naar de Amsterdam-Arena. De wind was fris en hard genoeg om er last van te hebben en dus was het langs de A15 met de emoties van die ochtend en onze vriend de wind behoorlijk 'stoempen'. Nadat Rotterdam bereikt was zagen we het op alle snoetjes: Al moeten we kruipen, maar die Arena gaan we halen! Bij de finishlocatie kneep het team (afgesproken) in de remmen en lieten we Marcus in zijn eerste stofwisseltour voor zijn mannen, die met Judith en Bram aan de finish op hem stonden te wachten, over de finish gaan. Een prachtig slot van een memorabel weekend vol saamhorigheid, plezier, verdrietigee maar ook hele mooie momenten!

Sponsoren en vrienden van Bart & Tijn:

 

Ook sponsor of vriend van Bart & Tijn worden? Neem gerust contact met ons op! wink