default_mobilelogo

Team Bart & Tijn 

Marcus en Judith zijn als sinds 2013 lid van de MontVenToppers, een vriendenclub van fietsers, wandelaars en iedereen die hun motto "Samen lachen, samen huilen, samen strijden!" een warm hart toedraagt. Behalve dat ze sportief bezig zijn, pikken de MontVenToppers door het jaar zo nu en dan een actie op en proberen iemand die wel een zetje in de rug kan gebruiken te helpen. Zij hebben al hele mooie dingen mogen doen! Het verdrietige nieuws van de diagnose van Bart en Tijn raakt de club in alle harten en zij doen wat zij kunnen om het gezin te steunen.

Toen Marcus begin 2018 bij een aantal mensen zijn idee opperde om voor zijn mannen de Stofwisseltour te gaan rijden en vroeg om mentale ondersteuning door mee te fietsen, werd Team Bart en Tijn geboren. Het team bestaat uit 20 -25 fietsers die de hele tocht of een deel ervan meefietsen en en een hele schare ondersteuners en supporters die ook hun schouders onder de organisatie, fondsenwerving en support in dat weekend gingen zetten. Last but not least mogen wij rekenen op de steun van veel sponsoren die ons financieel of op andere manieren helpen en waarvoor wij super dankbaar zijn!

De Stofwisseltour-edities van 2018 en 2019 zijn memorabele weekenden geworden, vol sportiviteit, saamhorigheid, een lach en een traan. Maar vooral omdat we met de organisatie en alle deelnemers, dankzij de steun van velen mooie bedragen beschikbaar kunnen stellen om ervoor te zorgen dat we ook stofwisselingsziekten de wereld uit trappen!

We hebben van de eerdere edities twee leuke verslagen gemaakt:

Stofwisseltour 2018
Stofwisseltour 2019

Stofwisseltour 2020 - 2021


Helaas door Corona geen Stofwisseltour in 2020, een editie waarin wij voor het eerst met een record aantal van 45 deelnemers verdeeld over een dames- en herenteam zouden deelnemen. Ook ons damesteam was hard aan het trainen en zich serieus aan het voorbereiden op het fietsen in een groep, de afstanden en de gemiddelde snelheid. Heel veel acties waren er al gestart of waren afspraken voor gemaakt, toen het virus ons land in z'n greep kreeg en alles begrijpelijk afgelast moest worden. Sportief gezien de meest verstandige beslissing, rationeel wringt hij omdat stofwisselingsziekten niet stilstaan en hun vernietigende effect op de levens van zoveel kinderen onverminderd voortzet.

In 2021 hopen we op betere tijden, voeren wij al acties voor zover we die onder de huidige maatregelen veilig uit kunnen voeren en staan wij klaar om op 25 juni 2021 weer de rit naar Zeist te maken en ook Stofwisseltour 2021 aan het rijtje onvergetelijke momenten toe te voegen en te koesteren.

Alleen ben je sterk, samen sterker!

Sponsoren en vrienden van Bart & Tijn:

 

Ook sponsor of vriend van Bart & Tijn worden? Neem gerust contact met ons op! wink